Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Νέα σεισμική δόνηση ή ισχυρότατος μετασεισμός;


Για ενεργοποίηση των ρηγμάτων της περιοχής κάνουν λόγο κάποιοι...
Για ισχυρότατατη σεισμική δόνηση, σε διαφορετικό σημείο από εκείνη που έπληξε το νησί οκτώ ημέρες πριν, έκανε λόγο ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά.«Αρχίζουμε πάλι από το σημείο μηδέν» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όπως εξήγησε είναι ένας νέος σεισμός σε ρήγμα που πιθανότατα να είναι... μέσα στη θάλασσα και το μέγεθός του εκτιμάται γύρω στους 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. «Το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενα έφτασε στα όρια της κατάρρευσης», σημείωσε και έκανε λόγο για αρκετές καταπτώσεις στο δρόμο Αργοστολίου - Ληξουρίου.

Ο Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 5.08 στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 ρίχτερ με εστιακό βάθος 10 χλμ . Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κάνει λόγο για 5.9 Ρίχτερ με εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

Έχουν επίσης αναφερθεί τέσσερις ελαφρά τραυματίες που μεταφέρθηκαν πριν από λίγο στο νοσοκομείο Μαντζαβινάτειο στο Ληξούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: