Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Αναβρασμός στα αυτοδιοικητικά

Σιγά - σιγά "ανάβουν" τις μηχανές τους τα κομματικά επιτελεία εν όψει των Ευρωεκλογών και της Τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Η υποψηφιότητα Κατσίβελα για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου στο Δήμο Τριφυλίας ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Οι κομματικοί υποτάχθηκαν και συμπλέουν.
 Παραφωνία η... επιμονή - ακόμα - του "Στρατηγού" και πρώην αντιδήμαρχου Ανδρινόπουλου, ο οποίος είναι αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές με ένα αμιγώς αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, πέρα από κόμματα και με στόχο - όπως λέει και ο ίδιος - η τοπική αυτοδιοίκηση και ο τόπος να γυρίσει σελίδα. Μάλιστα υπέβαλε και την παραίτησή του από αντιδήμαρχος και κατά συνέπεια και από πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Απ΄ την άλλη, ο αποχωρών και νυν δήμαρχος  Κ. Κόλλιας "υπέβαλε τα διαπιστευτήριά του" ως καλός κομματικός και έμπειρος στο χώρο, στο κόμμα, "προσβλέποντας ίσως στο μέλλον".
Σιγή ιχθύος από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκεί όλοι ψάχνονται. Ο ένας κοιτάει τον άλλο... Καχυποψία, προβληματισμός, υπονόμευση και υποβολιμιαίες  κινήσεις, κατάλοιπα παρελθόντων χρόνων, πλανώνται ακόμα λες και δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Στην αντίπερα όχθη, οι δυνάμεις που στηρίζουν πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ ανασκουμπώνονται με τη δυναμική και τον αέρα μιας διαφαινόμενης πολιτικής νίκης.
Τέλος η σταθερότητα στις επιλογές και τις θέσεις είναι εκείνο που χαρακτηρίζουν την πλευρά που εκφράζει το ΚΚΕ. Έτσι η είδηση θα ήταν ΑΝ μαθαίναμε κάτι διαφορετικό.
Όσο για τα "ορφανά" της Χρυσής Αυγής" ακούγεται ότι έχουν ήδη βρεί στέγη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: