Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Τέλη κυκλοφορίας. Ελάχιστοι τα έχουν πληρώσει...


Mόλις το 7% των ιδιοκτητών οχημάτων έχει πληρώσει μέχρι σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 , γεγονός που προκαλεί ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών , καθώς η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, από σύνολο...
5,5 εκατομμυρίων βεβαιώσεων έχουν πληρωθεί μέσω τραπεζών μόλις 385.000, ενώ περίπου 35.000 πολίτες έχουν προχωρήσει σε κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας μέσω της διαδικασίας της προσωρινης ακινησίας των οχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι όσοι φορολογούμενοι πληρωσουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα πληρώσουν στο διπλάσιο. Το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει πως για πολλούς φορολογουμένους η καταβολή των τελών κυκλοφορίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μέσα σε ένα μήνα καλούνται να καταβάλουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, τον ΦΑΠ 2013 και τα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη Κυκλοφορίας 2014 πληρωμή και με δόσεις.
 Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας 2014 σε άτοκες δόσεις. Οι πελάτες των τραπεζών πρέπει να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική τους κάρτα ώστε να τα πληρώσουν σε δόσεις. Οι κάτοχοι των παραπάνω καρτών πριν έλθουν σε επαφή με την τράπεζα πρέπει να εκτυπώσουν τον κωδικό πληρωμής για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2014 από τη σελίδα του Taxisnet, στην οποία εισάγουν το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας.
Μέχρι σήμερα, οι προσφορές των τραπεζών είναι:
  • Alpha Bank μέχρι 6 άτοκες δόσεις.
  • Eurobank μέχρι 6 άτοκες δόσεις.
  • Τράπεζα Πειραιώς μέχρι 6 άτοκες δόσεις.
  • Εθνική Τράπεζα έως 3 άτοκες δόσεις.
  • Citibank μέχρι 3 άτοκες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: