Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Tην κατάργηση της ‘’εξέδρας των επισήμων’’ σε όλες τις παρελάσεις ζητά ο Στ. Μπεχράκης στην Καλαμάτα

Να καταργηθεί η εξέδρα των επισήμων από τις παρελάσεις ζητά ο Δημ. Σύμβουλος Καλαμάτας Στ. Μπεχράκης.

Δήλωση Στ. Μπεχράκη : Ζητάμε έκδοση ειδικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας με σκοπό...
την κατάργηση της ‘’εξέδρας των επισήμων’’ σε όλες τις παρελάσεις που πραγματοποιούνται στο δήμο μας .
Επί χρόνια μένουμε στον τύπο των παρελάσεων, χάνοντας την ουσία των ιστορικών γεγονότων. Η οφειλόμενη τιμή δεν είναι φυσικά στα παρόντα πρόσωπα, αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους. Τιμούμε τα ιστορικά πρόσωπα, την ιστορική διαδρομή και τον αγώνα τους, τιμούμε τα γεγονότα. Τιμούμε την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό το 1821 και το Όχι του ελληνικού λαού το 1940.
Η εξέδρα στις παρελάσεις είναι μια εθιμική συνήθεια που σηματοδοτεί κυρίως την απόσταση ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία. Ζητάμε την κατάργηση της ‘’εξέδρας των επισήμων’’, γιατί πρώτον πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ''Φρούριο'' κάθε φορά η εξέδρα των επισήμων για τον φόβο επεισοδίων και δεύτερον η θέση των πραγματικών εκπροσώπων της πολιτείας και των αρχών είναι δίπλα στον κόσμο και όχι πάνω στις εξέδρες και μακριά από τους πολίτες. Αντικατάσταση της εξέδρας με την ελληνική σημαία μπορεί να αποτελεί μια κοινά αποδεκτή λύση για τον αναγκαίο συμβολισμό που υλοποιεί με έναν  συμβολικό τρόπο την εθνικής μας υπόσταση, την έννοια της πατρίδας , σε ένα συγκεκριμένο σημείο.
Πάντως “οι επίσημοι” θα κερδίζουν την πραγματική τιμή , την εμπιστοσύνη των πολιτών όχι με παρακμιακές εξέδρες που παραπέμπουν στις ταινίες  του μεγάλου σκηνοθέτη μας Θόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά αν με τον καθημερινό αγώνα που δίνουν, στέκονται κοντά στα προβλήματα του κόσμου και μάχονται ανιδιοτελώς για αυτόν .

Αυτό θέλουμε να είναι και το νόημα της πρότασης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: