Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Βιολογικός, ένα ακόμα χαράτσι...

Στα χέρια του Δήμου περνά η διαχείριση και η λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού της περιοχής της Κυπαρισσίας. Μετά την δοκιμαστική περιόδο, με την επίβλεψη της κατασκευάστριας εταιρίας, ήρθε η ώρα.
Ο δημ. σύμβουλος πάντως,  Γιώργος Σαμπαζιώτης επισήμανε ότι όταν λήξει η σύμβαση προθεσμίας υποχρέωσης εταιρίας σε λίγο καιρό, ο Δήμος σκοπεύει να...
προβεί σε απευθείας ανάθεση στην εταιρία για την συνέχιση λειτουργίας του, κι θα συμβεί διότι ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚΥ δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό. Οπότε εκ μέρους του Δήμου θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι μέχρι να τελεσφορήσει η πρόσληψη επιστημόνων (κυρίως τεχνικού προσωπικού).
Σύμφωνα με τον κ. Σαμπαζιώτη το ετήσιο κόστος θα ανέλθει συνολικά σε 300.000 ευρώ με το κόστος σύνδεσης σε κάθε οικία ή πολίτη να αγγίζει την επιβάρυνση από 8-10 ευρώ μηνιαίως και όχι 5 ευρώ όπως είχε επισημάνει παλιότερα. (Οπως το είχαμε επισημάνει....) Ο κ. Καλκαβούρας ζήτησε ωστόσο να μην απαξιωθεί το έργο ενώ υπέρ της παραμονής της εταιρίας ζήτησε ο κ. Κατσούλας. Τελικά η παραλαβή θα γίνει αλλά λευκό ψήφισαν οι κ. Καλκαβούρας και Κουκούμης καθώς είχαν ενστάσεις για τη πορεία του έργου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: