Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Ήρθε η ανάπτυξη....

..και σιγά - σιγά μη στριμώχνεστε όλοι θα πάρετε... ένας - ένας στη σειρά...


Καταργείται η πενθήμερη εργασία με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων σε όσους επαγγελματικούς χώρους δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση και έχει λήξει η μετενέργεια.

Η αρχή, όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, γίνεται στα επισιτιστικά επαγγέλματα για 100.000 νεοπροσλαμβανόμενους με ατομικές συμβάσεις. Σύμφωνα με οδηγίες (εγκύκλιο) της Διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του υπουργείου Εργασίας προς τους επισιτιστικούς καταστηματάρχες (η σύμβαση των οποίων έληξε στις 14-8-2012) οι νεοπροσλαμβανόμενοι «στην ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί να εργάζονται με εξαήμερη εργασία».

Δηλαδή, με απλά λόγια, το σύνθημα είναι: «Εφαρμόστε ατομικές συμβάσεις με εξαήμερο και αμοιβή τα 586 ευρώ, όση είναι η μεικτή αμοιβή βάσης για τους νεοπροσλαμβανόμενους». Αυτό είναι το περίφημο «grecovery» που οραματίζονται φαίνεται και αφειδώς φαντασιώνονται ότι θα ξεπεραστεί με αυτόν τον τρόπο η «κινούμενη άμμος» της ύφεσης...

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, οι...
μισθοί περίπου 600.000 εργαζομένων που έμειναν φέτος χωρίς κλαδική σύμβαση, θα υποστούν μειώσεις έως 20% από την απώλεια σειράς επιδομάτων, ενώ με ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις οι μισθοί μπορεί να πέσουν ακόμα και στα 586 ευρώ (μικτά), στα χαμηλότατα επίπεδα δηλαδή της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: