Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Θέλουν να απολύσουν χιλιάδες καθηγητές...

...και νάτο... έσκασε...


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης μετά τις πληροφορίες πως τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) , υλοποιώντας τις προθέσεις της κυβέρνησης, ετοιμάζονται να στείλουν στην ανεργία τουλάχιστον 600 καθηγητές, τους οποίους θα χαρακτηρίσουν υπεράριθμους.
Οι καθηγητές καταγγέλλουν πως το υπουργείο Παιδείας με εγκυκλίους του προς τα ΠΥΣΔΕ, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την απόλυση χιλιάδων καθηγητών σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές περιπτώσεις, ενδεχομένως απολυθεί μέχρι και το...
μισό δυναμικό των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, το υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο με στόχο να προκύψουν πλασματικές υπεραριθμίες, χρησιμοποιώντας ελλειπή στοιχεία. Κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση και για σχέδιο να φανεί στην Ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει περίσσευμα εκπαιδευτικού προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό όπως τονίζουν, πως μόνο στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς αποδείχτηκε ότι 700 ώρες χανόντουσαν κάθε εβδομάδα λόγω έλλειψης καθηγητών.
Μέλη από τα προεδρεία των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Β`θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη, διαμαρτυρόμενα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και καταθέτοντας κείμενο με τις προτάσεις τους για την κάλυψη των κενών στα σχολεία. Δηλώνουν δε έτοιμοι να αντιδράσουν δυναμικά, αν το υπουργείο παιδείας επιμένει στην υλοποίηση του σχεδίου του για απολύσεις εκπαιδευτικών.

πηγή: thesstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: