Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Πρώτη επίσημη αντίδραση για το λιμάνι.

"Να αποδοθούν ευθύνες για το λιμάνι"


εφ. ελευθερία 20/03/2013       Την απόδοση ευθυνών όπου ανήκουν ζητά ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης για το έργο του λιμανιού Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει:...
«Το νέο έργο προέκτασης του προσήνεμου βραχίονα έσπασε στο σημείο που ενώθηκε με τον παλιό, αφού οι κατασκευαστές με την ανοχή της επιβλέπουσας υπηρεσίας απογύμνωσαν από τους ογκόλιθους που προστάτευαν το λιμάνι, αντί να φέρουν νέους μεγάλους φυσικούς ογκολίθους για τη θεμελίωσή του. Οι έντονες διαμαρτυρίες μας στη φάση της κατασκευής για την βλάβη που προκαλούσαν στο λιμάνι, δεν έπεισαν κανένα ώστε να εφαρμόσουν τη μελέτη που προέβλεπε μεταφορά νέων ογκολίθων και όχι την χρήση των ήδη υπαρχόντων που είχαν δημιουργήσει επί πολλά χρόνια ένα ισχυρό και αποτελεσματικό υπόβαθρο θεμελίωσης. Η φύση τώρα συμπλήρωσε το κενό που δημιούργησαν με τις πέτρες που είχαν πάρει.
Πρέπει όλοι μας να δραστηριοποιηθούμε ώστε να απολογηθούν αυτοί που φταίνε για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που έγινε σε αυτό το έργο. Εργο πρόσφατο (άρχισε το 2007 και τελείωσε το 2009), που παρουσίασε αυτά τα σοβαρά προβλήματα»

Παρατήρηση:  
 Ο πρώην Δήμαρχος για να λέει ό,τι λέει προφανώς θα έχει στοιχεία, (την αντίστοιχη περίοδο ήταν Δήμαρχος Κυπαρισσίας).
Δεν υπάρχουν σχόλια: