Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Δείτε τα χάλια....

Να επέμβει ο εισαγγελέας ζήτησαν οι άμμεσα ενδιαφερόμενοι (αλιείς - και φυσικά το περί δικαίου αίσθημα) ώστε να διευκρινιστεί πώς ένα τέτοιο έργο είχε αυτή την κατάληξη;
Απο το υστέρημα του ελληνικού λαού γίνονται αυτά τα έργα και ιδού...
το αποτέλεσμα.  Η μεγάλη ζημιά έγινε στο σημείο που ενώνεται ο παλιός με το νέο προσήνεμο μόλο, όπου όχι μόνο κατέρρευσε ένα κομμάτι του αλλά έχουν προκληθεί ζημιές και στο παλιό τμήμα, όπου ένα μεγάλο κομμάτι είναι έτοιμο να αποκολληθεί. Χαρακτηριστικό της καταστροφής που έχει γίνει είναι ότι η θάλασσα πλέον μπαίνει μέσα στο λιμάνι από το μεγάλο άνοιγμα που έχει προκληθεί, δημιουργώντας κυματισμό και  ανεβαίνει πάνω στην προκυμαία, χωρίς να μπορούν να δέσουν τα σκάφη με ασφάλεια. Το σίγουρο είναι πως αν και έγκαιρα οι αλιείς είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα και τους κινδύνους που υπάρχουν και παρά τις υποσχέσεις που είχαν λάβει όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε τίποτα και ακόμη περιμένουν όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά την παρέμβαση της Περιφέρειας.
Από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Κυπαρισσίας ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων: « Για αυτό το χάλι που βλέπετε σήμερα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, για το σπάσιμο αυτό που προέκυψε, ας ψάξουν οι αρχές να βρουν ποιος είχε την επίβλεψη. Καμία αρχή, καμία επίβλεψη, δεν παρευρέθηκε κάποια στιγμή εδώ να τους ρωτήσει. Ας το ψάξουν οι αρχές και να βρουν γιατί έχουν προκύψει όλα αυτά. Οταν εμείς κάναμε καταγγελίες και λέγαμε μην παίρνετε τον βραχισμό από το αρχαίο λιμάνι μας έκαναν και εξώδικο για αυτές τις καταγγελίες. Επικαλούμεθα τις αρχές, τον εισαγγελέα, τον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη, τους χρηματοδότες του λιμανιού να ψάξουν να βρουν την διαδικασία επίβλεψης, να ανοίξει ο φάκελος».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Τριφυλίας Κ. Ροϊλός είπε: «Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε για το ίδιο θέμα στον ίδιο χώρο να μιλήσουμε για τις κακοτεχνίες, για τα προβλήματα του προσήνεμου μόλου. Το λιμάνι βρίσκεται στα κακά του χάλια. Πού είναι οι ιθύνοντες που θα ερχόντουσαν να ρίξουν λίγες πέτρες στο λιμάνι για να το προστατέψουν μέχρι να γίνουν τα γενικά έργα; Δεν υπάρχει κανένας λοιπόν και βλέπω ότι και πάλι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Καλώ όλους τους φορείς της πόλης να έρθουν να δουν τι θα κάνουμε με αυτό το χάλι που λέγεται λιμάνι Κυπαρισσίας. Το λιμάνι είναι διαλυμένο και δεν ενδιαφέρεται κανένας, αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη που ζητάμε; Δυστυχώς δεν είναι αυτή και μη μου πει κανείς ότι δεν έχει λεφτά το κράτος και η Περιφέρεια γιατί το λιμάνι αυτό το πήρε η Περιφέρεια χωρίς να κάνει αυτοψία τι παραλαμβάνει. Ολες οι κακοτεχνίες έγιναν σε αυτό το λιμάνι».
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Σφυρής σημείωσε: «Εγώ δεν θα πω πού είναι το κράτος, γιατί ξέρω πού είναι το κράτος, θα ρωτήσω πού είναι οι πολίτες».
Ας αναζητήσει λοιπόν ο δημόσιος κατήγορος αν τυχόν υπάρχουν και που, ευθύνες.

(Οι δηλώσεις στην Ελευθερία online)

Δεν υπάρχουν σχόλια: