Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Αν σκέφτονταν έτσι....

Έχουν φαγωθεί όλοι να σώσουν την Ελλάδα. Γι΄αυτό δουλεύουν (μας δουλεύουν) νύχτα - μέρα. Εκ του ασφαλούς βεβαίως, γιατί ό,τι και να γίνει αυτοί πάλι κερδισμένοι θα είναι. Το σύστημα βλέπεις είναι έτσι φτιαγμένο και δομημένο που καμία αλλαγή να μη μπορεί να γίνει. Έτσι "δημοκρατία έχουμε" ώστε να μπορεί ο πολίτης να διαλέξει "ελεύθερα" και πάντα από το δομημένο σύστημα.
Υπάρχει η τάση, όπως εξ άλλου φαίνεται, προκειμένου οι αλλαγές στις ισορροπίες να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπιες, χωρίς μεγάλες αναταράξεις. Το ίδιο το σύστημα να καθοδηγεί αυτές και να τις ελέγχει κατά τρόπο που το βολεύει. Σε μερικές δε περιπτώσεις τις προκαλεί για να βρίσκεται ακόμα πιο κοντά.
Όλα αυτά γίνονται, γιατί, σήμερα δεν υπάρχει Λεωνίδας, δεν υπάρχει Γρηγόριος Ε΄, δεν υπάρχει, Καψάλης, δεν υπάρχει Ζάλογγος, δεν υπάρχει Παπαφλέσσας,  ούτε Διάκος υπάρχει, ούτε Κολοκοτρώνης,  ούτε Μακρυγιάννης, ούτε Νικηταράς. Υπάρχουν όμως άλλοι πολλοί. Φανταστείτε λοιπόν να σκεφτόταν και ο Λεωνίδας έτσι. Η ο Κολοκοτρώνης, ο Αθ. Διάκος και όλοι οι άλλοι: "να σώσουν την Ελλάδα" όπως θέλουν να τη "σώσουν σήμερα". Στην Ιστορία δεν χωράει "αν" η ιστορία είναι η πραγματικότητα και γράφεται καθημερινά, με ιδρώτα και με αίμα.
Δεν θα ξεχάσω τη φράση που μου είπε ένας φίλος: "Κοιμάμαι και βλέπω Εφιάλτες ξυπνάω και βλέπω Νενέκους."

Δεν υπάρχουν σχόλια: