Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές περιλαμβάνονται τα αρχαία ελληνικά, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα στη Βρετανία από το 2014.Από το Σεπτέμβριο του 2014 τα αρχαία ελληνικά θα είναι μια από τις επτά ξένες γλώσσες που θα διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας της χώρας
Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες.
Το υπουργείο Παιδείας στη Βρετανία έλαβε την απόφαση μετά από έρευνες που έδειξαν ότι οι Βρετανοί μαθητές έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά σε εκμάθηση κάποιας ξένης γλώσσας σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Αυτή τη στιγμή η διδασκαλία ξένης γλώσσας είναι υποχρεωτική μόνο στις αντίστοιχες τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Ηδη σε βρετανικά δημόσια δημοτικά σχολεία διδάσκονται από... τον Σεπτέμβριο τα αρχαία ελληνικά. Ή απόφαση ελήφθη ύστερα από πρωτοβουλία οργάνωσης για τη διδασκαλία των κλασικών και άφορα, σε πρώτη φάση, 13 σχολεία στην περιοχή Όξφορντσάϊρ, Ό βρετανικός Τύπος με χαρά ανακοινώνει ότι οι μαθητές "θα διδάσκονται τη μητρική γλώσσα του Αρχιμήδη και του Ηρόδοτου", Ή Λόρνα Ρόμπινσον, διευθύντρια του προγράμματος "Ίρις", πού προώθησε αρμοδίως την ιδέα, είναι πεπεισμένη ότι ή διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών θα έχει σημαντικά ευεργετήματα για τούς μαθητές, "Ό κόσμος μπορεί να τρομάζει στην ιδέα της εκμάθησης μιας γλώσσας πού έχει διαφορετικό αλφάβητο και να αντιμετωπίζει το θέμα ως πρόβλημα. Όμως από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι ενώ (ή διδασκαλία) πράγματι προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στη μάθηση, τελικά ό κόσμος προσαρμόζεται πολύ γρήγορα και αρχίζει να το ευχαριστιέται όταν εξοικειωθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: