Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

"Αίμα" ζητάει η ΤΡΟΙΚΑ

Τα Πάντα όλα.... 

Είμασταν, αλλά τώρα και ξαδιάντροπα, κατάμουτρα, μας το λένε - ως ευρωπαϊκή μπανανία - θα πεινάσετε.


Μόλις 35 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Τρόικα για τα μέτρα. Εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Στουρνάρας, από το Μαξίμου, φανερά προβληματισμένος, είπε μόνο ότι η Τρόικα έχει ζητήσει διευκρινίσεις για τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

 Ωστόσο, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ τονίζουν ότι η τρόικα δεν έχει πεισθεί για την απόδοση των διαρθρωτικών μέτρων σε υγεία, άμυνα και ΟΤΑ, και ζητά...
αντικατάστασή τους με βαθύτερο μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με τους ίδιους συζητήθηκε η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.

Ειδικότερα, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας για το νέο πακέτο μέτρων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας.

Μετά την μόλις 35 λεπτών συνάντηση του πρωθυπουργού με την Τρόικα, ακολούθησε συνεργασία του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο Γ.Στουρνάρας, φανερά προβληματισμένος, τόνισε ότι γίνονται διαβουλεύσεις πάνω στη δέσμη μέτρων την οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει στην Τρόικα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών «έχουν ζητήσει διευκρινίσεις, τις οποίες παρέχουμε και οι διαπραγματεύσεις και συζητήσεις συνεχίζονται» σχολίασε ακόμη ο κ. Στουρνάρας.

Σαφώς θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, διαβεβαίωσε ακόμη.

Ο υπουργός Οικονομικών, παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων, απέφυγε να απαντήσει τι ακριβώς αμφισβητούν οι εκπρόσωποι της τρόικας, σε ποιο ποσό ανέρχεται η διαφορά, αλλά και τι αντιπροτείνουν, αν για παράδειγμα ζητούν μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, στη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, η Τρόικα φέρεται να αμφισβήτησε μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ στα οποία είχαν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι.

Ωστόσο, ο Γ.Στουρνάρας δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή εξερχόμενος του Μαξίμου.

Άνω των 2 δισ. ευρώ κενό

Αντίθετα, πιο αποκαλυπτικός, υψηλόβαθμος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών, επισήμανε εκ νέου ότι παραμένουν οι ενστάσεις των εκπροσώπων των δανειστών για μέτρα πιθανόν και άνω των 2 δισ. ευρώ, τα οποία προτείνει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τρόικα δεν έχει πεισθεί για την απόδοση των διαρθρωτικών μέτρων σε υγεία, άμυνα και ΟΤΑ και ζητεί την αντικατάστασή τους από πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: