Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση γονέων με το δήμο Τριφυλίας

...ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...
Ηταν το συμπέρασμα από την συνάντηση των συλλόγων γονέων του δήμου Τριφυλίας, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του πρώην δημαρχείου Φιλιατρών.
Στην πρωτοβουλία αυτή του δήμου - όπως πληροφορηθήκαμε - έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες,  ανταλλάχτηκαν απόψεις και ιδέες ώστε να βρεθούν λύσεις για την επερχόμενη σχολική χρονιά. 
Από τη μεριά του ο δήμαρχος ξεκαθάρισε οτι κάνει ο,τι μπορεί για την καλή λειτουργία των σχολείων αλλά δεν υπάρχει μία (σε ρευστό χρήμα δηλ.)... Ζήτησε από τους γονείς με την συνεργασία τους να συνδράμουν (!) για να πετύχει αυτός ο στόχος τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα και απ΄ότι φαίνεται θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα.
Από τους συμμετέχοντες ακούστηκαν διάφορες απόψεις και εκτέθηκαν κυρίως προβλήματα καθημερινότητας της λειτουργίας των σχολείων.
Οπως μας είπαν, τελικά η συνάντηση ήταν χωρίς ουσία, αφού εκ των πραγμάτων δεν έχει και καμμία αρμοδιότητα, πλην του να αναδείξει τα προβλήματα τα οποία όμως ο δήμος τα ξέρει και είναι "τοις πάσι" γνωστά. 
Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος παιδείας Γιάννης Μερκούρης και οι πρόεδροι των δύο ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χαράλαμπος Παγάνης και Γιάννης Ρούσσης και εκπρόσωποι από σχεδόν όλους τους συλλόγους γονέων του δήμου Τριφυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: