Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Με υπουργική απόφαση εγκρίνεται η μελέτη σκοπιμότητας για να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ της περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Με κοινή Συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου και ο Δήμαρχος Τριφυλίας, δημοσιοποίησαν την υπουργική βούληση για το έργο ανακαίνισης του ισογείου και εξωτερικών ιατρείων και να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίησή του. το έργο θα διαχειριστούν οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τριφυλίας βάση προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο.... Δήμος με την Διοίκηση του Νοσοκομείου εδώ και ένα χρόνο.


Ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Πάνος Μπόζος τόνισε ότι "Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κου Ανδρέα Λυκουρέντζου (Αρ. Πρωτ. ΔΥ8/Β/Γ.Π. 62986/14-9-2012), εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του έργου «Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων» του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και είναι προϋπολογισμού 1.262.959,00 €.

Θυμίζουμε ότι η Αρχιτεκτονική, Στατική και Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000,00 € από τον κο Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και υλοποιήθηκε από την εταιρεία BETAPLAN, μια από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες στην χώρα μας για Νοσοκομεία." 
Επίσης τόνισε ότι "το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας, που διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου και ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες" για να συμπληρώσει ότι "Με την αναδιαρρύθμιση του Ισογείου και των Εξωτερικών Ιατρείων ένα απόλυτα σύγχρονο και λειτουργικότατο Νοσοκομείο τίθεται στην υπηρεσία των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου Τριφυλίας και της Δυτικής Μεσσηνίας. Θυμίζουμε ότι είναι πλήρως ανακαινισμένες οι κλινικές, τα χειρουργεία, η νέα πτέρυγα, η Μ.Τ.Ν. όλα με δωρεές ! Εντός των ημερών εγκρίνεται και το έργο της εγκατάστασης Υποσταθμού Μέσης Τάσης προϋπολογισμού 400.000,00 €. Είμαστε έτοιμοι, να αποδεχθούμε τη δωρεά ξενιτεμένου συμπολίτη μας ύψους 100.000,00 €για τη δημιουργία γραφείων ώστε να πάψουν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου να είναι διασκορπισμένες."

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας έδωσε την υπόσχεση προς τους Τριφύλιους εξηγώντας ότι "Διαβεβαιώνουμε του πολίτες της Τριφυλίας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει, αναβαθμισμένο,να προσφέρει τις υπηρεσίες που αρμόζουν στην τοπική κοινωνία εκτελώντας πιστά τη διαθήκη του μεγάλου δωρητή και ευεργέτη αειμνήστου Γ. Αλεξόπουλου.". Μάλιστα υπογράμμισε ότι "η σφραγίδα του υπουργού δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση για διατήρησή του με την υπόδειξη να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, επομένως έχουμε θετικές εξελίξεις για το νοσοκομείο το οποίο με τις δωρεές των πολιτών και την αρωγή της Πολιτείας αναπτύσσεται σε ένα ολοκληρωμένο ίδρυμα". Μάλιστα στη συνέντευξη έγινε ενημέρωση τόσο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου για την οποία όπως επιβεβαίωσε ο κ. Μπόζος υπάρχει πρόθεση μελέτης για ανάπλαση των κτιρίων του ιδρύματος στην κεντρική αγορά που θα συμβάλλει στην αξιοποίηση και ανάδειξη της πόλης μας. Παράλληλα υπάρχει η εκκρεμότητα με το ακίνητο που διεκδικεί το νοσοκομείο στο Μεμί το οποίο παραχωρήθηκε προ ετών. Τέλος σύντομα αναμένεται η ανακήρυξή του ως 'Αλεξοπούλειο Νοσοκομείο' εκπληρώνοντας την επιθυμία του δωρητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: