Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Άξιοι της μοίρας!

....και ενώ νιώθεις ικανοποίηση από το αποτέλεσμα των εκλογών, ως λαός,  στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έτσι κι αλλιώς πληρώνεις και θα πληρώνεις, στέλνεις το μήνυμα σε όλες τις πλευρές, (κι ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν) στο τέλος με μιά κλωτσιά τα διαλύεις όλα.

Ο λόγος;
Δύο πόλεις που έζησαν τη φρικαλεότητα των...
Ναζί, το Δίστομο και τα Καλάβρυτα, έδωσαν σημαντικά εκλογικά ποσοστά στη Χρυσή Αυγή, που δεν κρύβει τον φιλοναζιστικό προσανατολισμό της, γεννώντας εύγλωττες απορίες και αντιδράσεις.
Στο Δίστομο της Βοιωτίας στις 10 Ιουνίου 1944 οι Ναζί επιδόθηκαν σε άγρια σφαγή άοπλων πολιτών: Εκτέλεσαν 218 πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ανήμπορους υπερήλικες, έγκυες γυναίκες και μωρά.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, η Χρυσή Αυγή έλαβε 335 ψήφους, δηλαδή το 5,96% του συνόλου των ψήφων.
Στα Καλάβρυτα οι Ναζί επιδόθηκαν σε ένα από τα αγριότερα εγκλήματα τους: Εκτέλεσαν 848 κατοίκους, μαζί με άλλους 200 από τα γειτονικά χωριά. Η πόλη παραδόθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε.
Στην κάλπη της 6ης Μαΐου και σε σύνολο 9.859 έγκυρων ψηφοδελτίων, η Χρυσή Αυγή έλαβε 635 ψήφους, ποσοστό 6,44%.

Θέλω να πιστεύω οτι η επιθυμία για τιμωρία του πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε τη χώρα και το λαό της σ΄αυτό το αδιέξοδο, ήταν αυτό και τίποτα περισσότερο, διαφορετικά... αλίμονο... Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: