Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Μας δουλεύουν κανονικά!

Παρέμβαση Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Ραγκούση.


Παρέμβαση στις δύσκολες εξελίξεις που βιώνει η χώρα επιχειρούν τρία κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, συγκεκριμένα οι: Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και Ραγκούσης με κοινή πολιτική πλατφόρμα που ανέβασαν το πρωί της Κυριακής στις ιστοσελίδες τους.

Ενήμερος ο πρωθυπουργός
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε...
κατ΄ιδίαν συναντήσεις και με τους τρεις υπουργούς, ενημερώθηκε το Σάββατο για την πρόθεση των τριών υπουργών και έτσι αναρτήθηκε το κείμενο. Μάλιστα η πρώτη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πως πρόκειται για μια χρήσιμη άποψη.

Οι επισημάνσεις των υπουργών
Στην ουσία του κειμένου, οι τρεις υπουργοί αποτυπώνοντας τη ζοφερή οικονομική, πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα την οποία βιώνει σήμερα η χώρα, χρησιμοποιούν αυστηρή γλώσσα καταγγέλλοντας τον συντεχνιασμό. 
Μάλιστα όπως τονίζουν "για δεκαετίες, μια σειρά αποφάσεων, επιλογών, κατευθύνσεων, προτεραιοτήτων και ιεραρχήσεων δεν υπήρξαν προϊόν δημοκρατικής σύνθεσης στην υπηρεσία του συλλογικού συμφέροντος αλλά, επρόκειτο για ωμή επιβολή του κορπορατισμού, όπως εκφραζόταν μέσα από την πρακτική δυναμικών μειοψηφιών". 
Και επισημαίνουν: "Το σημαντικότερο όλων είναι, πως αυτή η εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος".
Στη συνέχεια προβαίνουν σε αυτοκριτική και προτρέπουν τους συναδέλφους της σε άμεση δράση: "Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι! Ήρθε, όμως, τώρα η ώρα της πληρωμής αλόγιστων «κατακτήσεων» και αλόγιστων εκλογικών νικών, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Η αυτογνωσία και η αυτοκριτική είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για την αντιστροφή της πορείας. Πρέπει, λοιπόν, να δράσουμε αμέσως. 
Σήμερα έχει καταστεί σαφές, πως ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί. Αυτοί που επιδίδονται σε άνομες συμπεριφορές, όποιο άλλοθι κι αν χρησιμοποιούν, στην πραγματικότητα διεκδικούν σωσίβια μόνο για τους εαυτούς τους και λένε σε όλους τους υπόλοιπους να πάνε να πνιγούν".
Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και Ραγκούσης ανεβάζουν τους τόνους λέγοντας ότι "ο συντεχνιασμός, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός κάποιων ΜΜΕ, η ανομία, η κοινωνική ανευθυνότητα και το πατριωτικό έλλειμμα ορισμένων εχόντων και κατεχόντων, που σαρώνουν κάθε έννοια Δικαιοσύνης, δεν είναι απλά εκφράσεις ανευθυνότητας, αλλά προκλητική επίδειξη ανηθικότητας. Πάρα πολλές φορές, αλλά και σήμερα, αντιλαμβανόμαστε πως ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό". 
Επιπλέον στρεφόμενοι στη κοινωνία εξηγούν ότι η μόνη λύση είναι να πατήσουμε γκάζι, ενώ ασκούν κριτική σε συναδέλφους τους υπουργούς για καθυστερήσεις και ολιγωρίες: "Κατανοούμε απόλυτα τις τεράστιες αλλαγές στη ζωή του κάθε πολίτη και τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση στα δημόσια αγαθά. Παιδεία, Υγεία, Δημόσιες Μεταφορές αποτελούν τον πυρήνα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, τον οποίο, μέσα στις δραματικές αυτές περιστάσεις, θα πρέπει να υπερασπιστούμε. Δυστυχώς, όμως, για να βγούμε στο κοινωνικό ξέφωτο του μέλλοντος, πρέπει να περάσουμε τις οδύνες του παρόντος.
Η προσπάθεια, όμως, πρέπει να συνεχιστεί από όλους και με μεγαλύτερη ένταση. Και βέβαια, πέραν από τις αναμφισβήτητες επιτυχίες σε διαρθρωτικές αλλαγές και στο δημοσιονομικό εξορθολογισμό υπήρξαν λάθη, παραλείψεις και κυρίως καθυστερήσεις. Οι καθυστερήσεις αυτές μας ταλαιπώρησαν και δεν υπάρχει πια καμία πολυτέλεια να τις ανεχτούμε. Ο συντεχνιασμός είναι ο αντίπαλος. Άρα, όποιος σήμερα συνεχίζει να σπέρνει ανέμους ή να κάνει πως δεν βλέπει, αύριο θα θερίσει θύελλες και θα σαρωθεί"
Οι τρεις υπουργοί επισημαίνουν ότι "το Έθνος και η Πατρίδα αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη από Πολιτική και Κοινωνική Συμφιλίωση, ταχύτατη υλοποίηση των δεσμεύσεων και των μεταρρυθμίσεων και προστασία της Δημοκρατίας. Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά". 
Τέλος, αναφερόμενοι στις επόμενες κρίσιμες ημέρες τονίζουν ότι "όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της Ε.Ε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: