Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οικοδόμοι... σε απόγνωση!


      Αυτό που θά 'πρεπε νά 'χουν κάνει χρόνια πρίν διασφαλίζοντας τον επαγγελματικό τους χώρο, έκαναν οι οικοδόμοι της Τριφυλίας. Με την απόγνωση από την ανεργία που χτυπάει πρώτα και κυρία τον κλάδο τους είναι ποφασισμένοι να καταπολεμήσουν την παράνομη εργασία, προκειμένου να επιβιώσουν και να αποφευχθεί πτώχευση του ταμείου τους, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε ανακοίνωσή τους. Σε  ανακοίνωση την οποία....
κοινοποιούν στο δήμο, το ΙΚΑ, την Αστυνομία, την Πολεοδομία, την ΔΟΥ, την Ομοσπονδία τους και την Περιφέρεια, σημειώνουν:

«Είναι χρέος όλων μας να εναντιωθούμε στην παράνομη εργασία που θίγει καταρχήν εμάς ως οικοδόμους, που εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια νόμιμα και μοχθούμε καθημερινά για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας αλλά θίγει και το γενικότερο σύνολο. Είναι καιρός πλέον να μην δείχνουμε ανοχή στην παράνομη εργασία και γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους να συνδράμουν στην προσπάθειά μας ώστε να παταχθεί η παράνομη εργασία και να μπορέσει να επιβιώσει το επάγγελμα των οικοδόμων που πλήττεται καθημερινά. Γνωστοποιούμε σε όλους: ιδιώτες-ιδιοκτήτες, κατασκευαστές και παράνομα εργαζόμενους, ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί το επάγγελμά μας και ειδικότερα θα καταγγέλλεται άμεσα οποιαδήποτε παράνομη απασχόληση διαπιστώνεται σε οικοδομική εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: