Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο εξυγίανσης των δήμων, σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.


Οπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση φθάνουν τις 100.000. Σε πρώτη φάση στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμών δήμων – περί τους 15 με 20 – που βρίσκονται κυρίως στην Αττική (Πειραιάς, Φυλή, Μενίδι) και οι οποίοι διαπιστωμένα έχουν υπεράριθμο προσωπικό. Το μέτρο της εφεδρείας, όταν εφαρμοστεί θα αφορά...
περίπου 2.000 εργαζόμενους αορίστου χρόνου.
Το υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποιεί το πρόγραμμα εξυγίανσης επιδιώκοντας έως το τέλος του χρόνου όλοι οι Δήμοι να έχουν ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς τους, κάνοντας χρήση και δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα όρια των δυνατοτήτων τους.
Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα ισοσκελισμού θα υπαχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης. Αρχικώς το υπουργείο θα ζητήσει οι πλεονάζοντες υπάλληλοι να μεταταγούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες.
Όμως, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».
Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ο αριθμός των δήμων που θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ενδεχομένως να μεγαλώσει όταν ολοκληρωθεί η απογραφή και των υπόλοιπων νομικών τους προσώπων, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι δήμοι που θα έχουν υπεράριθμους θα υποχρεούνται να καταθέσουν πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος με το πλεονάζον προσωπικό.
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ακόμη κι αν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας στους ΟΤΑ «δεν αποκλείεται να υπάρξουν απευθείας απολύσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου».

Πηγή: http://www.fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: