Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Εισαγωγή... ελαιόλαδου από τη Γερμανία

Το είδαμε κι αυτό.... Ελαιόλαδο από την Γερμανία, αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε το 2010 η χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή. Ο Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της ΓΕΣΑΣΕ εκτίμησε πως το ελαιόλαδο που εισήχθη ενδεχομένως να είναι ελληνικό. Συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε ελαιόλαδο καθώς, όπως είπε, έχει...
εγκαταλειφθεί εν μέρει η παραγωγή λόγω των χαμηλών τιμών. Αποτέλεσμα, σημείωσε, είναι η χώρα να κάνει εισαγωγές ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία που εν διαθέτει ούτε ένα ελαιόδεντρο. Την ίδια ώρα, έκθεση του εμπορικού γραφείου της χώρας στην Κίνα διαπιστώνει ότι υπάρχουν συνεχείς και αυξανόμενες ανάγκες για εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου.
 Ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί εδώ η αιτία των τόσο χαμηλών τιμών που έχει το λάδι στην παραγωγή καθώς και ολος ο κύκλος ως τον τελικό καταναλωτή. Αν πιστέψουμε τις αναλύσεις, την παγκόσμια ζήτηση και τις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς, το ελληνικό ελαιόλαδο θα ΄πρεπε να είναι είδος πολυτελείας στα ράφια των καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: