Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Τελικά ποιός θα μας εξηγήσει;

Παρασκευή βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, όπως έχει ορισθεί, δύο συνεδριάσεις, ή πρώτη με θέματα καθημερινότητας -αιτήσεις - που αφορούν τους πολίτες άμεσα και η δεύτερη η κορυφαία, η ψήφιση του προϋπολογισμού του ενιαίου  πλέον δήμου Τριφυλίας. Ενός προϋπολογισμού ομολογουμένως...
δύσκολου από πολλές πλευρές. Από τη μία μεριά το "κακό" παρελθόν που κληρονομήθηκε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές των συνενωμένων δήμων, "φέσια" και χρέη, (γιατί αν υπήρχαν πλεονάσματα δεν θα υπήρχαν και προβλήματα) κι από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα, καθημερινότητα, της συγκέντρωσης πόρων, έσοδα, ( μόνο οι "χαζοί" φαίνεται πληρώνουν - είναι συνεπείς - σ΄ αυτό τον τόπο, ως πολίτες σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους). Ακούσαμε πολλά, είδαμε άλλα τόσα, δηλαδή αυτά που βλέπουμε κι ακούμε τόσα χρόνια. Κάποιοι να προσπαθούν να πείσουν τους άλλους, κάποιοι άλλοι να προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους. Μιά συνεδρία "τύποις ολοκληρωθείσα" για να λέμε ότι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός να είμαστε και "τύποις εντάξει". Η αποχώρηση της μείζωνος αντιπολίτευσης δεν την δικαιώνει ως προς την επιλογή της. Η διαφωνία με την σύνταξη και την ουσία του προϋπολογισμού επιβάλει την υπεράσπιση των θέσεων και την ενημέρωση των δημοτών επί της όλης διαδικασίας. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα, κι αμφιβάλλουμε αν θα γίνει ποτέ γιατί πάντα η αντιπολίτευση, παρά τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, δεν έδινε αυτό που πραγματικά θα 'πρεπε να κάνει: Να ενημερώνει τους πολίτες και να ελέγχει την εκάστοτε δημοτική αρχή.
Εντυπώσεις: 
Μας έκανε εντύπωση η φράση του Θ. Πετρόπουλου: "εμείς δεν κάνουμε Μομφή στο Δήμαρχο αλλά απαιτούμε όραμα" Δεν καταλάβαμε καλά κι ας μας το συγχωρήσει ο Θ. Πετρόπουλος, απ΄ότι ξέρουμε είναι στην αντιπολίτευση, και αυτός είναι ο ρόλος του να κάνει και μομφή αν χρειαστεί. Οράματα κάνει αυτός που έχει προοπτική εξουσίας (προεκλογικά), για να τα υλοποιήσει και μετεκλογικά τα υλοποιεί αν φυσικά μπορεί. 
Εντύπωση μας έκανε η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης "περί πολιτικών και ποινικών ευθυνών". Έχει άραγε κάποια στοιχεία και το λέει; Αν έχει ας τα πάει στον εισαγγελέα προς διερεύνηση, διαφορετικά....
Εντύπωση μας έκανε και κάποιες προτάσεις του Δήμαρχου, που κανείς δεν τις έλαβε υπ΄όψιν. (Πλήρης απόρριψη;)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ Ο κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ. ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΜΠΛΟΓΚ, ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ. ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑΚ ΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΤΕ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ. Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΜΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΚΑΝΕ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ. ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΜΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ, ΓΡΑΨΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑ.