Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Αναστάτωση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Όπως είχαμε προ ημερών προϊδεάσει τους αναγνώστες μας επανερχόμαστε στο θέμα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αφού έχουμε στα χέρια μας το επίμαχο έγγραφο.
 Μέρες '67 ζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. "Φωτιά" έχει ανάψει έγγραφο του διοικητή προς την περιφερειακή διοίκηση για άσκηση διώξεων προς  παραδειγματισμό. "..ίσως αυτό αποτελέσει παράδειγμα προς τους υπόλοιπους." όπως χαρακτηριστικά αναφέρει προς τον Διοικητή της 6ης ΠΕ Πελοπονήσσου. Στο συγκεκριμένο έγγραφο αφού ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εκφράζει τις απόψεις προτείνει...
την δίωξη υπαλλήλου. "Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις" κατά τα πρότυπα αλήστου εποχής, γίνεται προσπάθεια κατατρομοκράτησης και καταστολής του αγωνιστικού φρονίματος των εργαζομένων. Η ανικανότητα της κάθε διοίκησης να ξεπεραστούν τα όποια οργανωτικά και διοικητικά προβλήματα μεταφράζονται σε "υποαπασχόληση υπαλλήλων" ή και αντιπαράθεση μεταξύ του προσωπικού. Για να μήν παρεξηγηθούμε, ΔΕΝ επικροτούμε τη "λούφα" ή την αργομισθία. Δεν νοήται όμως η λογική του "..παράδειγμα προς τους υπόλοιπους". Υπάρχουν "τρόποι" και τρόποι για να είναι οι εργαζόμενοι παραγωγικοί. Ποιό θα είναι το κέρδος αν ενας υπάλληλος πάει στην Πάτρα ή στην Καλαμάτα ή...στον Πύργο. Θα είναι ποιό παραγωγικός; Τέτοιου είδους ενέργειες διαριγνύουν την εργασιακή ειρήνη με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν, εκτός κι άν αυτός είναι ο απότερος στόχος. Αυτή την εποχή είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίο να υπάρχει ενότητα και στους εργαζόμενους και στην διοίκηση. Η δε κοινωνία ΠΡΕΠΕΙ να ξυπνήσει από το ύπνο τον βαθύ της αδιαφορία και της αφασίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα επιβιώνουν οι γλείφτες!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μποζο τα καταφερες.μετράς τις μερες.
εισαι λιγος ακομα και για κλητηρας